Motto: 

"E mult mai usoara dezintegrarea unui atom decat a unei prejudecati"- Albert Einstein

 

Idei "trăznite"

 

            Sub acest titlu, pun diverse intervenţii pe care le-am avut in cadrul societăţii civile. Am denumit rubrica "idei traznite", pentru ca intr-o societate anormala, ideile normale par "traznite". Cu cat mai repede vor fi asimilate si implementate ideile considerate acum "traznite", cu atat mai repede societatea nostra se va normaliza si viata tuturor va deveni mai buna. Este foarte important ca tinerii (ca spirit, nu ca varsta) sa cunoasca si sa analizeze aceste idei.

Politica actelor de studii, tranzitia si principiile actualei guvernari  Capitol din lucrarea "Regimul actelor de studii si politica ocupationala" D. Manolei, A. Miroiu (coord). Caietele CENPO, Ed. Ars Doceendi, Bucuresti, 1999.

Manipularea prin sondaje. Interventie la Alianta Civica Bucuresti, publicata si in Observator nr. 12/martie 2004 - Guvernul Romaniei - Departamentul pentru Analiza si Planificare Politica (www.gov.ro/soc-civ/) la rubrica Anunturi, p. 34.

NOTA: Dupa aceasta interventie, un institut (CURS) a dat publicitatii alaturi de marja de eroare si probabilitatea, spun ei, adica gradul de incredre iar in timpul votului nu s-au mai dat publicitatii rezultate partiale ale exit-poll-urilor. Apoi, s-a revenit la "normalitate". La normalitatea noastra de azi, "normalitatea anormala".

Proiectul SEP-Sistem de Evaluare a Personalului Didactic din Universitatea din Bucuresti "REDESCOPERIREA JUSTEI MASURI", 29 martie 2006, piesa preliminara in Contractul cu Universitatea din Bucuresti, acceptata de Senatul Universitatii.

"Egalitatea sanselor" in invatamantul superior. Prezentare la dezbaterea "Are Romania sanse egale de dezvoltare economica cu statele din UE?", organizata de EDUGATE si IRSCA Gifted Education cu sprijinul Delegatiei Comisiei Europene in Romania, Centrul INFO EUROPA, Calea Victoriei 88 , 1 iunie 2007.

O analiză cantitativă şi calitativă a stării sistemului universitar, 2007
 

Idei pentru REDRESAREA invatamantului superior. Prezentare la Conferinta de presa "Ne place Romania. Dar o vrem altfel". Luni 14 ianuarie 2008, ora 12.00, Biblioteca Academiei Romane, sala Ion Heliade Radulescu. Grupul de initiativã: Florian Colceag - Presedinte EDU- GATE, Dumitru Costin - presedinte BNS, Dan Manoleli - presedinte FDSC, Marian Stas - presedinte CODEX PENTRU LEADERSHIP, Nicolae Dragulanescu - presedinte LIGA DE COOPERARE ROMANIA-FRANTA, SECRETAR GENERAL FUNDATIA ROMANA PENTRU PROMOVAREA CALITATII, Liviu Dragomirescu - Grupul Ecologic de Colaborare.

Tema de reflectie si actiune:

{C} „Bun cu adevărat e numai acela care nu lasă a se săvârşi răul în împrejurul lui.” - Nicolae Iorga